Logo del centre cívic
Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música
Logo de l'activitat Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música

Dijous de 19:00 a 19:58

16 de desembre de 2021

Espai: TEATRE (CCLFC)

Artista: Cinema Documental Musical

Aquest any hem sabut que la coneguda Sala Barts de Barcelona es convertirà en una casa de la música, però què vol dir això? Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música ens ofereix una visió completa de la tasca pedagògica i social d'un projecte en xarxa pioner a Europa. Des dels seus centres repartits per Catalunya, les Cases de la Música acosten la música a petits i joves i donen suport a la creació i difusió de grups no professionals.

L'any 2005 començava a forjar-se a Mataró un projecte social que pretenia portar la música a tots els racons possibles: des de les sales de concerts a les escoles, passant per locals d'assaig, carrers i places. Des dels més petits als més grans. Era el germen del que avui dia són les Cases de la Música, que 15 anys després continuen revolucionant l'escena, no només a les ciutats en les quals s'ha establert, sinó a tot Catalunya, on s'ha convertit en un dels projectes musicals de referència.

És per aquest motiu que va sorgir el projecte documental Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música, un film que narra des de les entranyes i en primera persona com es viu des de dintre Cases de la Música i que posa sobre la taula tots i cadascun dels projectes que duen a terme en aquestes cases. Per fer-ho, la pel·lícula recorre els diferents centres de creació —a Mataró, Girona, l'Hospitalet, Terrassa i Manresa—, on se'ns mostren de primera mà diverses iniciatives. Des de tallers en escoles consistents a crear un grup de rock des de zero fins a una “incubadora” que cada any assessora una banda resident (com el cas recent del grup de rap feminista Tribade), passant per activitats concebudes per a joves amb discapacitats funcionals o intel·lectuals, concerts per a nens petits o una big band júnior de música negra. Una visió integral, doncs, d'una iniciativa que pretén apropar la música als més joves independentment dels seus recursos econòmics i amb un model que ha estat replicat a Euskadi i reconegut a escala europea.
 
Amb una durada de 56 minuts, el realitzador Marc Barceló ens obre aquesta finestra a un projecte singular que, sens dubte, es troba en l'origen de la voluntat de convertir la Sala Barts en una Casa de la Música.

FITXA ARTÍSTICA:
Director: Marc Barceló. País: Espanya. Any: 2019.
Idiomes: Català. Còpia VO.

Preu: Gratuït

Dijous
16/12/2021

Període d'inscripcions

INSCRIPCIONS TALLERS DEL CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT del 4rt TRIMESTRE 2022: Del 12 al 27 de setembre 2022 .Les classes s'impartiran durant els mesos de octubre, novembre i desembre 2022. Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. Si heu d'aportar documentació requerida per gaudir d'algun descompte cal que feu la vostre inscripció de manera presencial de 10 a 22h de dilluns a divendres. Per apuntar-vos als tallers del CASAL DE BARRI ANTONI MIRÓ I PERIS de setembre, octubre, novembre i desembre 2022 cal que consulteu cada taller per veure les dates d'inscripció de cada activitat . Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. En cas de voler fer la inscripció presencial ho podeu fer de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 i de 16 a 20h .

Inscripcions on line

Pagament amb tarjeta bancària.

La inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

En cas de no disposar de targeta, la inscripció haurà de ser presencial i el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si en el cas de fer el pagament on line la teva targeta és denegada cal tornar a iniciar el procés d'inscripció.

Inscripcions presencials

CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT: a Gran Via de les Corts Catalanes, 837. De dilluns a divendres de 10,00 a 22,00 h

ESPAI ANTONI MIRÓ PERIS: a plaça de Carme Montoriol, 10. De dilluns a divendres de 10.30 a 13.30h i de 16 a 20h

Pagament amb targeta. En cas de no disposar de targeta, el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si es paga amb targeta caldrà presentar el DNI del titular. Si el pagament es fa a través de les oficines de l’entitat bancària, caldrà presentar el comprovant de l’ingrés en un termini màxim de tres dies naturals després d’haver efectuat la matrícula.

Condicions de la matrícula

No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

Un cop matriculat al curs, no es retornaran en cap cas els diners de la matrícula. Només es retornaran els diners si el curs matriculat queda anul•lat.

Per beneficiar-te de la reducció del 50% com a aturat ens els tallers del Centre Cultural la Farinera del Clot cal que facis la inscripció i presentis la documentació presencialment. Aquest descompte és vàlid únicament pels tallers trimestrals del Centre Cultural la Farinera del Clot. (condicions: http://bit.ly/1gG7HWb)

Els cursos amb un cost extra de material no s’inclou al preu total del taller. En cada cas s’especifica l’import que es pagarà el primer dia del curs.

Per accedir a l'ajut per a persones amb discapacitat contacta amb el centre per tal de saber quina documentació cal presentar. Aquestes inscripcions són únicament presencials i només pels tallers del Centre Cultural la Farinera del Clot.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió cívica:
Federació d'Entitats del Clot - Camp de l'Arpa (G58293150) | Gran via de les Corts Catalanes ,837
direccio@farinera.org

Centre Cívic
CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT

Gran Via de les Corts Catalanes, 837
08018 Barcelona
932918080
informacio@farinera.org

Logo Miram Cloud