Logo del centre cívic

Tallers Culturals (CASAL BARRI DESCOBREIX)

CLUB DE FOTOGRAFIA NIVELL 0
Logo de l'activitat CLUB DE FOTOGRAFIA NIVELL 0

Dilluns de 18:30 a 20h

Del 22 d'abril de 2024 al 27 de maig de 2024

Espai: SALA GRAN (CASAL DE BARRI- Pl Carme Montoriol 10- )

Professor/a: Casademon, Jordi

A càrrec de Fotoclub Poblenou. En col·laboració amb Casal EAMP, el Casal de barri de Poblenou i el Casal de Barri La Llacuna.

 

Vine a aprendre i a gaudir de la fotografia. Es parlarà de tècniques i hi haurà sortides formatives. Les sessions s’aniran fent als diferents Casals de Barri que participen en aquesta activitat


Lloc: Casal de Barri EAMP (22/04), Casal Poble Nou (29/04, 6 i 13/05) Casal de Barri Llacuna (27/05).

Preu: Gratuït

Dilluns
22/04/2024
Dilluns
29/04/2024
Dilluns
06/05/2024
Dilluns
13/05/2024
Dilluns
27/05/2024
Novetat!!
MANUALITATS AMB BRICS REAPROFITATS
Logo de l'activitat MANUALITATS AMB BRICS REAPROFITATS

Dijous de 16 a 18:30

30 de maig de 2024

Espai: SALA GRAN (CASAL DE BARRI- Pl Carme Montoriol 10- )

A càrrec de Millor que Nou, Reparat.

 

Durant aquest taller aprendrem a fer moneders a partir de brics de beguda usats, a més d’altres maneres pràctiques d’aprofitar aquest residu d’envàs, més difícil de reciclar del que sembla.

Comentarem alternatives al seu consum alhora que fomentem la creativitat amb el seu reciclatge.

 

Material necessari: brics de beguda ben nets i escorreguts, tisores. Opcional (per decorar): paper d’embolicar usat i cola.

Preu: Gratuït

Preu Targeta persones en situació d'atur - Descompte 50%: Gratuït

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 30%: Gratuït

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 50%: Gratuït

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 75%: Gratuït

Dijous
30/05/2024
Novetat!!
RECORDEM EL BARRI A TRAVÉS DE LES FOTOGRAFIES
Logo de l'activitat RECORDEM EL BARRI A TRAVÉS DE LES FOTOGRAFIES

Dilluns de 16 a 17h

17 de juny de 2024

Espai: SALA GRAN (CASAL DE BARRI- Pl Carme Montoriol 10- )

A càrrec del Taller d’Història del Clot-Camp de l’Arpa

 

Volem generar un espai de trobada i de record del barri per, entre tots i totes, ampliar la memòria històrica. A partir de fotografies antigues, intentarem entre totes recordar quins llocs eren, què hi passava i com era la vida de barri aleshores.

 

Preu: Gratuït

Dilluns
17/06/2024
Novetat!!
PRESENTACIÓ LLIBRE: 'CUGULA'
Logo de l'activitat PRESENTACIÓ LLIBRE: 'CUGULA'

Dilluns de 19:00 a 20:00

6 de maig de 2024

Espai: Casal de Barri Antoni Miró i Peris - Pl Carme Montoriol 10-

A càrrec d’Óscar Lalana Foj

 

L’historiador lleidatà Óscar Lalana presentarà la seva nova novel·la Cugula que neix arran de la descoberta d’uns retalls de premsa de principis del segle XX, més concretament de l’any 1908. En aquests articles es recollia, amb tot luxe de detalls, un fet luctuós i molt tràgic que va esdevenir al poble d’Almacelles i que va tenir una forta repercussió arreu del país. A partir d’aquella notícia es novel·la aquest fet i se’l condicionà a tot un seguit de fets històrics que van tenir lloc al poble d’Almacelles, a la mateixa comarca i, per extensió, a Catalunya i a la resta d’Espanya. La col·laboració dels actuals barons d’Esponellà, facilitant per a la novel·la gran quantitat de documentació del seu riquíssim arxiu familiar, també ha estat bàsic per a nodrir d’autenticitat gran part dels personatges i de la trama que s’esdevé en aquells anys convulsos a casa nostra.

Cugula és, doncs, una novel·la històrica que recrea la vida d'una família d'arrels profundament pageses -a cavall entre Copons, Calaf i Manresa-, en la qual l'eix central presidit pel pare (Ton) i una de les seves filles (Pilar), adquiriran una especial transcendència sobre els quals s’aniran teixint els elements que acabaran per desencadenar el tràgic succés que marcarà per sempre més la vida de la noia. Ensems, la història va acompanyada d'altres elements històrics que intenten endinsar al lector en els temps canviants de la Catalunya de tombants de segle XIX-XX, i en els quals el món rural i urbà, així com la burgesia i política d'alta volada, es donen la mà amb la gent més humil, i alhora més mísera, que s'entrecreua enmig del relat. La novel·la està ben bastida amb dades, fets i personatges verídics i reals, que ajudaran a entendre alguns dels episodis històrics que més van influir en la història de Catalunya i de les contrades rurals de ponent.  

 


Preu: Gratuït

Preu Targeta persones en situació d'atur - Descompte 50%: Gratuït

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 30%: Gratuït

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 50%: Gratuït

Preu Tarifa persones amb discapacitat - Descompte 75%: Gratuït

Dilluns
06/05/2024
  Anterior123Següent

Període d'inscripcions

INSCRIPCIONS TALLERS DEL CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT del 3r TRIMESTRE 2024: Del 10 al 19 de juny 2024 .Les classes s'impartiran durant els mesos de juny i juliol 2024. Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. Si heu d'aportar documentació requerida per gaudir d'algun descompte podeu fer la inscripció telemàtica seleccionant correctament la tipologia de descompte a la qual podeu optar i presentar la documentació requerida en els següents 5 dies hàbils de forma presencial de 10 a 22h de dilluns a divendres. Per a més informació sobre els descomptes clica aquí

INSCRIPCIONS CASAL DE BARRI ANTONI MIRÓ I PERIS del 3r TRIMESTRE 2024 : del 10 al 19 de juny 2024. Per a la resta d'activitats del Casal cal que consulteu a cada activitat  . Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. En cas de voler fer la inscripció presencial ho podeu fer de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 i de 16 a 20h .

Inscripcions on line

Pagament amb targeta bancària.

La inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

En cas de no disposar de targeta, la inscripció haurà de ser presencial i el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si en el cas de fer el pagament on line la teva targeta és denegada cal tornar a iniciar el procés d'inscripció.

Inscripcions presencials

CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT: a Gran Via de les Corts Catalanes, 837. De dilluns a divendres de 10,00 a 22,00 h

ESPAI ANTONI MIRÓ PERIS: a plaça de Carme Montoriol, 10. De dilluns a divendres de 10.30 a 13.30h i de 16 a 20h

Pagament amb targeta. En cas de no disposar de targeta, el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si es paga amb targeta caldrà presentar el DNI del titular. Si el pagament es fa a través de les oficines de l’entitat bancària, caldrà presentar el comprovant de l’ingrés en un termini màxim de tres dies naturals després d’haver efectuat la matrícula.

Condicions de la matrícula

No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

Un cop matriculat al curs, no es retornaran en cap cas els diners de la matrícula. Només es retornaran els diners si el curs matriculat queda anul•lat.

Els cursos amb un cost extra de material no s’inclou al preu total del taller. En cada cas s’especifica l’import que es pagarà el primer dia del curs.

El Centre Cultural la Farinera del Clot i el Casal de Barri Antoni Miró i Peris es reserven el dret de substituir o canviar el professorat si s'escau. En cap cas això implicarà un retorn de l'import del curs a l'alumnat. 

En cas que alguna classe no es pugui dur a terme per part del centre es recuperarà afegint una sessió més al final del trimestre. En cap cas s'abonarà aquesta classe a l'alumnat que no pugui assistir. 

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió cívica:
Federació d'Entitats del Clot - Camp de l'Arpa (G58293150) | Gran via de les Corts Catalanes ,837
direccio@farinera.org

Centre Cívic
CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT

Gran Via de les Corts Catalanes, 837
08018 Barcelona
932918080
informacio@farinera.org

Logo Miram Cloud