Logo del centre cívic
The Rise of the Synths
Logo de l'activitat The Rise of the Synths

Dijous de 19:00 a 20:20

21 d'octubre de 2021

Espai: TEATRE (CCLFC)

Artista: Cinema Documental Musical

Que aixequi la mà qui no hagi vist o sentit parlar de Stranger Things. El fenomen que ha suposat aquesta sèrie respon a una nostàlgia pels anys vuitanta que es veu reflectida actualment i de manera continuada al cinema, la televisió i fins i tot els videojocs. I, és clar, també a la música.

El film The Rise Of The Synths, ens porta a viatjar als orígens de l'escena Synthwave (també anomenada Outrun o Retrowave): una barreja de música electrònica moderna amb la nostàlgia per la cultura pop dels vuitanta, les bandes sonores de pel·lícules, sèries i videojocs d'aquesta dècada. Va començar a Myspace a mitjan anys 2000 de manera molt discreta i en els darrers anys s'ha convertit en una escena amb milions de reproduccions a les xarxes socials i una presència creixent al mainstream, com podem veure a Drive, Thor: Ragnarok, It Follows, Ready Player One, American History Horror 1984 o Cobra Kai, entre altres films i sèries.

Més enllà dels sintetitzadors o la música dels anys vuitanta, el documental explora, a través d'un grup de compositors, el procés de creació artística en l'era moderna. L'accés a la informació i a les eines en línia facilita la creació en molts àmbits, així com les vies per mostrar aquestes obres al món a través d'internet. 

D'això parla el narrador de la història, l'icònic John Carpenter, la veu i l'obra del qual està present al llarg de tot el metratge com a referent unànime per artistes synthwave de totes les edats, autor de films com Rescate en Nueva York, Están vivos o El príncipe de las tinieblas. Els seus espartans i atmosfèrics sintetitzadors marquen el camí als incomptables entrevistats en mitja dotzena de països: projectes com Valerie Collective, 80s Stallone, Carpenter Brut, Miami Nights 1984, Perturbator o el lleidatà Nightcrawler. Entre tots ells tracen diferents maneres d'entendre aquesta subcultura eminentment postmoderna: amb un peu en el passat i un altre en el futur. El film d'Iván Castell il·lustra àgilment aquesta estètica visual de fons de geometries sintètiques, tons liles degradats, neons roses i omnipresents skylines urbans nocturns. El sorgiment del synthwave s'atribueix al cansament d'alguns creadors amb el panorama musical que els ha tocat viure i els ha fet reapropiar-se del passat. També formulen interessants reflexions sobre el seu rebuig a la indústria musical tradicional, la seva inclinació per l'anonimat, la nostàlgia per una època que molts no van viure, el sentiment de comunitat i el perill que el synthwave mori d'èxit.

FITXA ARTÍSTICA:
Director: Iván Castell. País: Espanya / Estats Units. Any: 2019

Idiomes: anglès, frances, castellà. Còpia VOSE

Preu: Gratuït

Dijous
21/10/2021

Període d'inscripcions

INSCRIPCIONS TALLERS DEL CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT del 4rt TRIMESTRE 2022: Del 12 al 27 de setembre 2022 .Les classes s'impartiran durant els mesos de octubre, novembre i desembre 2022. Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. Si heu d'aportar documentació requerida per gaudir d'algun descompte cal que feu la vostre inscripció de manera presencial de 10 a 22h de dilluns a divendres. Per apuntar-vos als tallers del CASAL DE BARRI ANTONI MIRÓ I PERIS de setembre, octubre, novembre i desembre 2022 cal que consulteu cada taller per veure les dates d'inscripció de cada activitat . Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. En cas de voler fer la inscripció presencial ho podeu fer de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 i de 16 a 20h .

Inscripcions on line

Pagament amb tarjeta bancària.

La inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

En cas de no disposar de targeta, la inscripció haurà de ser presencial i el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si en el cas de fer el pagament on line la teva targeta és denegada cal tornar a iniciar el procés d'inscripció.

Inscripcions presencials

CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT: a Gran Via de les Corts Catalanes, 837. De dilluns a divendres de 10,00 a 22,00 h

ESPAI ANTONI MIRÓ PERIS: a plaça de Carme Montoriol, 10. De dilluns a divendres de 10.30 a 13.30h i de 16 a 20h

Pagament amb targeta. En cas de no disposar de targeta, el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si es paga amb targeta caldrà presentar el DNI del titular. Si el pagament es fa a través de les oficines de l’entitat bancària, caldrà presentar el comprovant de l’ingrés en un termini màxim de tres dies naturals després d’haver efectuat la matrícula.

Condicions de la matrícula

No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

Un cop matriculat al curs, no es retornaran en cap cas els diners de la matrícula. Només es retornaran els diners si el curs matriculat queda anul•lat.

Per beneficiar-te de la reducció del 50% com a aturat ens els tallers del Centre Cultural la Farinera del Clot cal que facis la inscripció i presentis la documentació presencialment. Aquest descompte és vàlid únicament pels tallers trimestrals del Centre Cultural la Farinera del Clot. (condicions: http://bit.ly/1gG7HWb)

Els cursos amb un cost extra de material no s’inclou al preu total del taller. En cada cas s’especifica l’import que es pagarà el primer dia del curs.

Per accedir a l'ajut per a persones amb discapacitat contacta amb el centre per tal de saber quina documentació cal presentar. Aquestes inscripcions són únicament presencials i només pels tallers del Centre Cultural la Farinera del Clot.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió cívica:
Federació d'Entitats del Clot - Camp de l'Arpa (G58293150) | Gran via de les Corts Catalanes ,837
direccio@farinera.org

Centre Cívic
CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT

Gran Via de les Corts Catalanes, 837
08018 Barcelona
932918080
informacio@farinera.org

Logo Miram Cloud