Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (TEATRE BCN DISTRICTE CULTURAL)

Novetat!!
BLANCA DESVELADA
Logo de l'activitat BLANCA DESVELADA

Divendres de 20:00 a 21:15

11 de febrer de 2022

Espai: TEATRE (CCLFC)

Artista: Aleteo Teatro

L'espectacle Blanca desvelada de la Cia. Aleteto Teatro ens presenta dues històries entrellaçades: la de Carmen, una presa política en època de la Guerra Civil que donarà a llum en una presó, i la de Blanca, una jove actriu en l'època actual que sobreviu fent monòlegs còmics en bars mediocres.

Dotze personatges que decideixen expressar-se en 9 m2 de món escènic a través d'una única actriu. Ella serà el vincle perquè l'essència més delicada d'aquests dotze éssers humans s'apoderi de tots els teus sentits.

Un text humà. Cru. Honest. Ple de feminitat, de tendresa i de realitat. Éssers humans nus que mostren la seva part més íntima engaliparan uns espectadors que quedaran atrapats coneixent-los, seduïts per la seva autenticitat i la seva força.

Un relat que camina entre la por i el perdó, entre la desesperació i el somriure, entre la incredulitat i el desig, entre l'humor i la lluita contra els nostres propis monstres.

 

La crítica ha escrit:

“Fa sis anys que Alejandra Jiménez (Gandia, 1980) representa en solitari Blanca desvelada, dues històries entrellaçades que passen en un cub de nou metres quadrats. En poc menys d'una hora i quart, Jiménez interpreta fins a una dotzena de personatges per parlar del perdó. La monologuista defineix l'art com un “mirall”, un lloc on trobar-se a un mateix. Alejandra Jiménez repeteix el binomi amb la directora Montse Bonet després de la bona acollida que va tenir La locura que cura.” (Arnau Martínez, Surtdecasa.cat)
https://surtdecasa.cat/camp/espectacles/entrevista-alejandra-jimenez-blanca-desvelada

“Blanca desvelada és teatre en estat pur on la definició de monòleg es queda curta. La sinopsi ens deixa descol·locats. Com s'entrellacen dues històries a universos de distància: una presa política a la postguerra i una monologuista còmica? L'estructura tampoc és senzilla, amb salts de personatges i èpoques… I aquí comença la màgia.” (Hebert Parodi, Teatre Barcelona)
https://surtdecasa.cat/camp/espectacles/entrevista-alejandra-jimenez-blanca-desvelada

“He perdut el compte del nombre de vegades que em van recomanar que anés a veure Blanca desvelada. I entenc per què. És un d'aquells muntatges que resulten espectaculars en la seva premissa. Com uns focs artificials o una acrobàcia especialment perillosa. Són espectaculars perquè són escassos i perquè hi ha poques persones capaces de dur-los a terme. Blanca desvelada és sobretot això, espectacular.” (Gemma Moraleda, “Somnis de teatre”)
http://somnisdeteatre.com/blanca-desvelada/ 

Preu: Gratuït

Divendres
11/02/2022
Novetat!!
LES SIRENES SÓN CALVES
Logo de l'activitat LES SIRENES SÓN CALVES

Diumenge de 12:00 a 12:50

27 de febrer de 2022

Espai: Centre Cultural la Farinera del Clot

Artista: DeLiri

Quan el meu fill —el Nil— tenia tres anys, anàvem plegats a un grup de criança i els pares preparàvem activitats,  jocs,  tallers… Un dia vàrem decidir crear espais de joc simbòlic i jo vaig fer-me amb la caixa més gran de cartró que vaig trobar i vaig construir una rentadora. Després d'aquell dia, la rentadora es va quedar al taller a on treballem i el Nil de seguida li va trobar mil usos diferents, menys el d'andròmina per rentar la roba.

Va ser mentre veia com el meu fill la capgirava i la convertia en un submarí traient el cap per l'escotilla i la tornava a capgirar i la convertia en qualsevol altra cosa quan va començar a germinar la llavor d'aquest espectacle...”

Fer-se adult és deixar enrrera els somnis? Fer-se adult és convertir-se en una persona avorrida en una vida rutinària? Fer-se adult és no tenir temps per un mateix?

La companyia de teatre infantil Deliri representarà al Barcelona Districte Cultural Les sirenes són calbes. L'espectacle mostra el viatge de dues persones adultes, immerses en el ritme frenètic de la societat actual, a un món oníric a través d'una rentadora a la recerca d'uns mitjons desaparellats.

Un espectacle còmic i alhora poètic, que reclama el dret a imaginar i a somniar; a no haver de ser gris pel fet de ser adult, a triar en què volem gastar el nostre temps i que ens recorda que nosaltres mateixos tenim les respostes del que estem buscant.

Però, per sobre de tot... fet amb cartró i amb el cor.

Les sirenes son calbes, és un espectacle de format mitjà adreçat a públic familiar, fruit de la residencia feta per la companyia al Teatre Casal de Vilafranca

La crític ha escrit:

“Amb gran dosi d'humor, aquesta companyia aconsegueix atrapar a tots els espectadors, els qui també àvids de llibertat i de somnis, ens deixem portar per les ocurrències dels seus protagonistes, molt ben interpretats per Gerard Garcés i Úrsula Hernández. Tots dos actors, amb formació de clown, aconsegueixen divertir-nos i fer-nos entrar en un discurs fresc i sense límits com fan cada dia els nens i nenes durant els seus jocs.”
(IRMA BORGES, TITERESANTE)
http://www.titeresante.es/2021/05/las-sirenas-son-calvas-el-imaginario-infantil-puesto-en-escena-por-irma-borges/
 

Preu: Gratuït

Diumenge
27/02/2022
ALMA
Logo de l'activitat ALMA

Diumenge de 12 a 13h

20 de març de 2022

Espai: TEATRE (CCLFC)

Artista: LaBú Teatre

Primavera, estiu, tardor i hivern. La companyia LaBú Teatre ens porta Alma, un viatge visual, poètic i sensorial per les quatre estacions de l'any, en el qual els objectes, les titelles i els materials es converteixen en l'ànima de cada estació. 

A l'escenari només hi ha l'Alma, interpretada per l'actriu i directora Anna Ros. La protagonista, una noia que està sola i que porta un carro amb coses extraordinàries, ens anirà explicant cada estació a través de personatges màgics, simbòlics i poètics. Alma ens parla del dia a dia, de cada objecte, de cada moment viscut amb molta sensibilitat, bellesa i amb un llenguatge ple de plasticitat.
 
Alma és un espectacle visual per a la primera infància, de petit format, basat en el teatre d'objectes i el moviment. Els més petits gaudiran d'una proposta amb materials naturals, evocadora, divertida i alhora poètica, que parla del pas del temps.
 

Preu: Gratuït

Diumenge
20/03/2022
EL QUE NO ES DIU
Logo de l'activitat EL QUE NO ES DIU

Divendres de 20:00 a 21:10

8 d'abril de 2022

Espai: Centre Cultural la Farinera del Clot

Artista: La Pocket

Una parella que trenca i una veritat de la qual no n'han volgut parlar. Ara tots dos s'enfronten a una revelació que els marcarà un camí diferent per a cadascú. Un camí que és tant just com necessari: un final que també és un principi. Tancar ferides, prendre consciència, acceptar la responsabilitat, perdonar-se, trobar respostes, fer-se preguntes.
El que no es diu, fa pujar dalt de l'escenari la realitat silenciada del que es coneix com a “cultura de la violació”, aquella dinàmica tan arrelada en la nostra construcció social i sentimental que fa que permetem conductes, que encobertes per l'amor, el desig i la necessitat de respondre a les expectatives d'un imaginari adquirit, perpetuen la pràctica de la violació. 

Es tracta d'una cosa tan comuna i silenciada que ens pensem que no existeix. Però alhora és tan comuna i tan propera que, si cadascú de nosaltres reviséssim la nostra biografia sencera, tots acabaríem trobant-la. 

Tots i totes descobriríem que algun cop vam ser víctimes i algun cop vam ser agressors. Una altra cosa és que mai no vulguem o no sapiguem dir-ho.

La crítica ha escrit:

“Una història real, on el que aflora són els sentiments. Després de molts anys, una parella trenca una veritat que no han volgut parlar fins ara. Una història que gira al voltant de l'abús sexual. La directora Marilia Samper ha volgut posar veu a fets encoberts per l'amor. En Espectacles BCN comptem tots els detalls d'una obra real on el que abunda és la tristesa arran d'un fet que li va canviar la vida a una dona.”
(ANDREU CRUZ, ESPECTÁCULOS BCN)
https://www.espectaculosbcn.com/critica-el-que-no-es-diu/

“L'emocionant proposta de Samper s'aguanta sobre un àgil text que de manera molt ordenada i un xic didàctica mostra la pèrfida percepció social de les agressions sexuals, des de la mare que dona part de la culpa a la nena, fins als companys d'escola del noi, que celebren l'homenia, i el terrible procés de autoinculpació o d'acceptació de l'agressió com una cosa sense gaire importància. Un text que interpel·la directament homes i dones com a agressors, víctimes i col·laboradors necessaris. Però sobre això s'aixeca una impressionant interpretació de caire realista de Muguet Franc i Xavi Sáez. Un tour de force que inclou flashbacks molt ben introduïts al relat des de la direcció. I tot això en un espai escènic absolutament despullat, sense escenografia, sense attrezzo. El que no es diu, perquè no hi ha ningú que ho vulgui escoltar, és segurament el text més ben travat de Samper i una proposta imprescindible per canviar les males percepcions de la societat sobre la qüestió.
(SANTI FONTDEVILA, ARA)
https://www.ara.cat/cultura/marilia-samper-sala-beckett-critica-autopsia-violacio_1_3983692.html

 

Preu: Gratuït

Divendres
08/04/2022

Període d'inscripcions

INSCRIPCIONS TALLERS 1r TRIMESTRE 2022: Del 3 al 12 de gener 2022 .Les classes s'impartiran durant els mesos de gener , febrer i març 2022. Us preguem que prioritzeu la formalització de la vostre inscripció de manera telemàtica. Si heu d'aportar documentació requerida per gaudir d'algun descompte podeu fer la vostre inscripció de manera presencial de 10 a 22h de dilluns a divendres. Per apuntar-vos a les càpsules i monogràfics consulteu a cada activitat el seu propi període d'inscripció

Inscripcions on line

Pagament amb tarjeta bancària.

La inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

En cas de no disposar de targeta, la inscripció haurà de ser presencial i el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si en el cas de fer el pagament on line la teva targeta és denegada cal tornar a iniciar el procés d'inscripció.

Inscripcions presencials

CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT: a Gran Via de les Corts Catalanes, 837. De dilluns a divendres de 10,00 a 22,00 h

ESPAI ANTONI MIRÓ PERIS: a plaça de Carme Montoriol, 10. Dimecres de 10.30 a 13.30h i de dilluns a divendres de 16.30 a 21h

Pagament amb targeta. En cas de no disposar de targeta, el pagament es podrà fer a les oficines de l’entitat bancària que s’indicarà.

Si es paga amb targeta caldrà presentar el DNI del titular. Si el pagament es fa a través de les oficines de l’entitat bancària, caldrà presentar el comprovant de l’ingrés en un termini màxim de tres dies naturals després d’haver efectuat la matrícula.

Condicions de la matrícula

No es podran matricular persones menors de 18 anys.(Excepte en els cursos específics per a infants)

Un cop matriculat al curs, no es retornaran en cap cas els diners de la matrícula. Només es retornaran els diners si el curs matriculat queda anul•lat.

Per beneficiar-te de la reducció del 50% com a aturat ens els tallers del Centre Cultural la Farinera del Clot cal que facis la inscripció i presentis la documentació presencialment. Aquest descompte és vàlid únicament pels tallers trimestrals del Centre Cultural la Farinera del Clot. (condicions: http://bit.ly/1gG7HWb)

Els cursos amb un cost extra de material no s’inclou al preu total del taller. En cada cas s’especifica l’import que es pagarà el primer dia del curs.

Per accedir a l'ajut per a persones amb discapacitat contacta amb el centre per tal de saber quina documentació cal presentar. Aquestes inscripcions són únicament presencials i només pels tallers del Centre Cultural la Farinera del Clot.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equipament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió cívica:
Federació d'Entitats del Clot - Camp de l'Arpa (G58293150) | Gran via de les Corts Catalanes ,837
direccio@farinera.org

Centre Cívic
CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT

Gran Via de les Corts Catalanes, 837
08018 Barcelona
932918080
informacio@farinera.org

Logo Miram Cloud